Haute-Savoie, Rhône-Alpen, Frankrijk

Alpen & Haute Savoie

Streekinformatie

De Alpen en Haute Savoie liggen in het zuidoosten van Frankrijk. In de winter zijn de bergen bedekt met een dik pak sneeuw. In de zomer geniet je van de prachtige natuur. Het populaire Les Portes du Soleil in de Haute Savoie vormt de verbinding tussen Frankrijk en Zwitserland: een unieke streek met lieflijke dorpjes. Het uitgebreide skigebied Le Grand Massif ligt rondom het autovrije Flaine en het authentieke Morillon. Wist je trouwens dat de Evian bron zich in de Haute-Savoie bevindt?

Bezienswaardigheden

Het prachtige Meer van Genève (De Fransen noemen het graag het Lac Léman) ligt op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. Hier kan je heerlijk herbronnen in de gerenommeerde kuuroorden Thonon-les-Bains of Evian-les-Bains. Waterratten en zonnekloppers kunnen zich dan weer volop uitleven rond en op het meer. Zwemmen, zeilen, surfen, waterskiën, roeien, duiken of kitesurfen zijn nog maar een greep uit de vele mogelijkheden. Een ander bekend meer is het Lac d'Annecy. Zowel de stad als de omgeving stellen een brede waaier van toeristische mogelijkheden ter beschikking. Het oude centrum van Annecy kenmerkt zich door oude smalle straatjes met kanalen, vrolijk gekleurde huizen, bijzondere winkels, heerlijke terrasjes, oude kerken en een schitterend kasteel dat tegenwoordig dienst doet als museum. Maar de grootste blikvanger van de Alpen en Haute Savoie is uiteraard de Mont Blanc, met zijn 4810 m de hoogste berg van Europa. Zijn adembenemende landschappen trekken talrijke bezoekers.

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in de Alpen & Haute Savoie

Slechts 30 tot 35 km ten zuiden van het Meer van Genève ben je al in Morzine en Avoriaz, populaire skioorden. Ze vormen samen met de Zwitserse Champéry en Morgins één groot wintersportgebied: Les Portes du Soleil. Nog een eind zuidelijker ligt Samoëns dat beschermd wordt door 2000 m hoge rotswanden van de Rochers du Criou. In de zomer is Le Jaÿsinia er een ware trekpleister: een 3 ha grote botanische tuin met veel aandacht voor bloemen en planten uit de Alpen. Heb je graag wat meer actie? Boek dan een tocht met een berggids of leer deltavliegen.

Foto: Didier Baertschiger, https://flic.kr/p/pdGV8n


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?


Haute-Savoie: Inspiratie nodig?