Ardèche, Rhône-Alpen, Frankrijk

Ardèche

Streekinformatie

De Ardèche ligt in het zuidelijke middengedeelte van Frankrijk en maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes. De streek wordt begrensd door de departementen Drôme, Vaucluse, Gard, Lozère, Haute-Loire, Loire en Isère. In dit zeer afwisselende landschap staat de Ardèche rivier centraal. Zo worden er regelmatig kajakmarathons op de rivier gehouden. Niet alleen sportfanaten, maar ook natuurliefhebbers worden hier bekoord. Grillige landschappen boordevol grotten en bossen, indrukwekkende rotsformaties en pittoreske dorpjes vormen het decor van dit mooie stukje Frankrijk.

Bezienswaardigheden

Een van de grootste trekpleisters van de Ardèche is wellicht de avontuurlijke kloof Gorges de l'Ardèche. Verschillende rotsformaties en inhammen sieren de kade langs dit uitgesleten stukje rivier. De meest spannende manier om dit gebied te verkennen is per kano of kajak. Vlakbij de ingang van de Gorges de l’Ardèche vind je de natuurlijke boogbrug Pont d’Arc. Volg zeker het kleine pad naar de voet van de boog waar een uitzichtpunt is. Je zal je ogen de kost geven! De Ardèche mag je niet verlaten zonder grotten bezocht te hebben. Een aanrader is de druipsteengrot Aven d’Orgnac. Door haar diepe en dalende ingang is de binnenkant lang een goed bewaard geheim gebleven. Direct onder de natuurlijke opening, een verticale schacht van 50 meter, bevindt zich een puinkegel. Die bestaat uit alles wat in de loop der tijd in de grot gevallen of gegooid is, waaronder beenderen van rendieren en bizons.

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in de Ardèche

Genoeg avontuur. Tijd voor ontspanning. Net voor het riviertje de Volane de grote Ardèche ontmoet, vind je Vals-les-Bains. Een kuuroord met tal van bronnen, een casino en een fabriek waar bronwater gebotteld wordt. Ben je meer een romantisch type? Dan mag een bezoek aan het kasteelstadje Vögué zeker niet aan je vakantie ontbreken.  Dit kleine pareltje is gebouwd tegen een rots en behoort tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. De middeleeuwse straatjes leiden je al snel naar het 16de eeuwse kasteel. Regelmatig worden er tentoonstellingen gehouden.

Ontdek hier alle Vakantiehuizen Ardèche
 

Foto: jean-louis Zimmermann, https://flic.kr/p/6H9We5


Accommodaties in Ardèche

Vakantiehuizen Ardèche

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?