Pays-de-la-Loire, Frankrijk

Ontdek Loire en de Loire Vallei in Frankrijk

Ontdek Loire, Loire Vallei, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Loire, Loire Vallei en de populairste dorpen die je in Loire, Loire Vallei kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in de Loire Vallei en Loiredal écht de moeite waard is.

Streekinformatie Loire en Loire Vallei

Wanneer men spreekt over de Loire-vallei, bedoelt men het geheel van de regio’s Centre-val-de-Loire en Pays-de-Loire. Het is een gebied dat zich uitstrekt vanuit het centrum van Frankrijk tot het aan de Atlantische kust onder Bretagne. De streek is voornamelijk gekend om de vele kastelen, uitgestrekte wouden en rivierlandschappen. De Loire is een geschikte vakantiebestemming zowel voor actieve toeristen, gezinnen met kinderen en cultuurfanaten. Aan de Atlantische kust zijn eveneens badsteden terug te vinden.

Bezienswaardigheden in Loire en Loire Vallei

Twee bouwwerken die je zeker gezien moet hebben en per uitzondering geen kastelen zijn, zijn de wereldberoemde Kathedraal van Chartres met zijn prachtige gebrandschilderde ramen en de koninklijke abdij van Fontevraud. Het is niet verwonderlijk dat de Loire gekend staat voor haar kastelen; er zijn immers heel wat kastelen te bezoeken en te bewonderen. Vaak hebben deze spectaculaire tuinen waar je gratis of tegen betaling rond kan lopen. Een greep uit het enorme aanbod : Château de Beauregard, Château du Moulin en Château de Chambord.

Populaire dorpen om te bezoeken in Loire en Loire Vallei

Een eerste belangrijke stad is Nantes. Het is een stad gelegen in de Loirestreek, maar omwille van haar verleden vind je hier veel Bretoense bouwwerken en karakteristieken terug. Een andere gekende stad is Le Mans: de topattractie hier is ‘le Musée de l’automobile’ en de historische binnenstad. Verder zou het kleine dorpje Montrésor één van de mooiste dorpjes van Frankrijk zijn. Ook Orléans is een leuke daguitstap. Vergeet zeker niet de mooie stad Angers te bezoeken. De topattractie is hier een indrukwekkende kasteel met één van ’s werelds mooiste middeleeuwse wandtapijten dat het verhaal van de Apocalyps vertelt.

Vakantiehuizen Loirevallie en Loiredal te huur

Een vakantiehuis huren in de Loirestreek? Ontdek welke vakantiehuizen Loirestreek te huur zijn op Vakantiehuizen-frankrijk.be.

Foto: Falcon® Photography, https://flic.kr/p/ns7vmr


Accommodaties in Pays-de-la-Loire

Vakantiehuizen Pays-de-la-Loire

Geselecteerde vakantie accommodaties