Lotharingen, Frankrijk

Streekinformatie Vogezen en Lotharingen

De Vogezen liggen in het noordoosten van Frankrijk, in het zuiden van Lorraine en ten westen van de Elzas, tegen de Duitse grens. Lotharingen ligt tussen de Champagne-Ardennen en de Elzas, en grenst aan de Belgische Ardennen. Ontdek waar om een vakantiehuis huren in Lotharingen de moeite waard is.

Bezienswaardigheden

Lotharingen tellen heel wat bergen, wijngaarden, kastelen, burchten, bossen, moerasweiden en laagvlakten. In de streek zijn er ook talrijke wijnkelders die je kan bezoeken. Ben je een natuurliefhebber? De Hoge Vogezen strekken zich van noord tot zuid uit over een afstand van 100 kilometer. Met 1424 meter is de Grand Ballon de hoogste berg. Met zijn vele meertjes en moerasgebieden is het een van de grootste en mooiste ongerepte gebieden van Noord-Frankrijk. Je kan er prachtige wandelingen maken, maar ook klimmen en abseilen. En met een beetje geluk spot je wel een gems!

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in Lotharingen

Hoofdstad van de Vogezen is Epinal, voornamelijk bekend om haar prentdrukkunst. Bezoek ook zeker Gérardmer, een stadje gelegen in een schilderachtig merengebied onder de Col de la Schlucht. Een geliefd vakantieoord voor water- en wintersport! Lotharingen, tenslotte, heeft twee mooie steden: Nancy en Metz. Nancy gaat prat op haar art nouveau-architectuur, terwijl Metz bekend staat om haar prachtige Saint-Etienne kathedraal met glasramen. Maar Lotharingen is uiteraard ook onlosmakelijk verbonden met de quiche Lorraine, een lekkere hartige taart.

Vakantiehuizen Lotharingen te huur

Een vakantiehuis huren in Lotharingen? Ontdek welke vakantiehuizen Lotharingen te huur zijn op Vakantiehuizen-frankrijk.be.

Foto: Jerome Bon, https://flic.kr/p/9PCx9a


Accommodaties in Lotharingen

Vakantiehuizen Lotharingen

Geselecteerde vakantie accommodaties