Fietsen op de Mont Ventoux, droom van elke wielertoerist

De Mont Ventoux gelegen in de Provence, is bij vele wielerfans een fantastische uitdaging. Naast zijn strakke beklimmingen vormen windsnelheden van soms 300 km/h een enorme weerstand. Deze beklimming doe je best in een optimale conditie met een goed uitgeruste en veilige fiets. Uiteraard worden jouw inspanningen beloond met een grandioos uitzicht. De top van de Mont Ventoux ligt op 1912 meter hoogte, slechts 300 meter hoogteverschil met de voet van de berg.

Vergis je niet in dit hoogteverschil, het is en blijft voor velen een onderschatte onderneming. Het is dan ook een onderdeel van de alom bekende wielerwedstrijd: Tour de France.

Bereikbaarheid Mont Ventoux

De Top van de Mont Ventoux kan je via 3 wegen bereiken. Zo kan je dus een wisselend trainingsschema opstellen tijdens jouw vakantie. We spreken van de oostkant (Sault), noordkant (Malaucène) en zuidkant (Bedoin).

Vakantiehuizen huren aan de Mont Ventoux

Voor wie graag de uitdaging aangaat met de Mont Ventoux, huurt een gîte of vakantiehuis dichtbij de Mont Ventoux. Op die manier hoef je geen verre afstand af te leggen met de wagen. Terwijl papa of mama op uitstap gaan, is een vakantiehuis met zwembad voor kinderen bij de Mont Ventoux een ideale oplossing.

Vakantiehuizen dichtbij de Mont Ventoux zijn er tal te vinden. Uiteraard is een bezoek met de wagen zeker de moeite. Op die manier kan je de bevoorrading verzorgen van jouw partner.


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe