Côte d’Azur, Provence-Alpen-Cote d'Azur, Frankrijk

Côte d’Azur

Streekinformatie

De Côte d’Azur ligt in het zuidoosten van Frankrijk. Het gebied grenst aan de Middellandse Zee, de Provence en Italië. De 120 kilometer lange kuststrook is één van de meest aantrekkelijke kustgebieden van Frankrijk. Populaire badplaatsen zijn Nice, Cannes, Saint-Tropez en Fréjus. De Côte d’Azur gaat prat op een heerlijk mediterraan klimaat met gemiddeld 3000 zonuren per jaar en zomertemperaturen rond de 30 graden. De winters zijn zacht en vorstvrij. De ideale vakantiebestemming dus!

Bezienswaardigheden

De Côte d’Azur is een streek met vele contrasten: bossen, stranden, rotsen, baaien, kapen, bergtoppen, meren, smalle en diepe valleien.  Raar maar waar: de mimosa’s, amandelbomen en eucalyptusbomen zijn allemaal uit Australië afkomstig. En de olijfbomen hebben de bewoners van de Côte d’Azur te danken aan de Grieken. Vanaf de Italiaanse grens doemen de steil uit zee oprijzende Préalpes of Voor-Alpen op. Wil je er een dag op uittrekken? Verken dan Monaco, een dwergstaat aan de Côte d’Azur die volledig door Frankrijk omsloten wordt. Blikvangers zijn het Palais Princier de Monaco en de aflossing van de wacht, het Monte Carlo Casino en de luxueuze jachthaven.

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in de Côte d’Azur

Nice, hoofdstad van de Côte d’Azur, ligt tussen de zee en de bergen op slechts een paar kilometer van de Italiaanse grens. Haar prachtige landschappen en uitzonderlijk licht hebben de grootste kunstenaars en schilders geïnspireerd. Altijd al gedroomd om je voor even een filmster te wanen? Dan moet je het internationale filmfestival van Cannes bijwonen. Glamoureuze filmsterren van heinde en ver paraderen op de Boulevard de la Croisette. Sinds de jaren ’70 – toen er een kunstmatig zandstrand aangelegd werd – is Cannes een populaire badplaats.  Saint-Tropez staat net zoals Cannes en Nice bekend als een mondaine badplaats. Decennia lang woonden hier kunstenaars en artiesten. Bovendien maakten Brigitte Bardot en Louis de Funès met zijn films Saint-Tropez wereldberoemd. Bezoek de haven met zijn prachtige jachten en motorboten, wandel op de pier met idyllisch uitzicht over Saint-Tropez, blaas even uit op een terrasje of sla je slag in één van de vele hippe boetieks.

Bekijk hier alle vakantiehuizen Côte d'Azur
 

Foto: Jakob Montrasio, https://flic.kr/p/dFMAaE


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?