Cannes, Alpes-Maritimes, Provence-Alpen-Cote d'Azur, Frankrijk

Cannes

Streekinformatie

Cannes ligt in het hart van de Côte d’Azur, aan de Middellandse Zee in het zuiden van Frankrijk. Jaarlijks vindt hier het prestigieuze internationale filmfestival plaats. Glamoureuze filmsterren paraderen dan op de Boulevard de la Croisette. Sinds de jaren ’70 – toen er een kunstmatig zandstrand aangelegd werd – is Cannes een populaire en mondaine badplaats. Een van haar troeven is ongetwijfeld de prachtige jachthaven met de meest luxueuze boten.   

Bezienswaardigheden

Zonnekloppers kunnen de show stelen in Cannes. Net zoals Antibes Juan-les-Pins beschikt de stad immers over mooie zandstranden. Het strand loopt parallel met de Boulevard de la Croisette. Le Suquet is het oudste gedeelte van Cannes en ligt op een heuvel bij de oude haven. De smalle straatjes leiden je al snel naar de top van de heuvel waar een middeleeuws kasteel pronkt. Van hieruit heb je een adembenemend zicht op Cannes en de Middellandse Zee. In Rue Saint-Antoine vind je tal van gezellige restaurants en bars. Een aanrader voor een sfeervolle avond! De voormalige gevangenis Fort Royal ligt voor de kust op het eiland Sainte-Marguerite. Er wordt gefluisterd dat de Man in the iron Mask hier vastgezeten heeft in de 17de eeuw. Tegenwoordig doet het gebouw dienst als jeugdherberg en is het Zeemuseum erin gevestigd. Vanaf de oude haven kan je met de boot naar de Iles de Lérins, twee kleine eilandjes voor de kust van Cannes. Bezoek er zeker het oude klooster Fort Vauben.

Populaire steden of dorpen om te bezoeken nabij Cannes

Nice, hoofdstad van de Côte d’Azur, ligt tussen de zee en de bergen op slechts een paar kilometer van de Italiaanse grens. Haar prachtige landschappen en uitzonderlijk licht hebben de grootste kunstenaars en schilders geïnspireerd. Maar Nice heeft veel meer troeven: haute couture, Franse parfums, charmante pleintjes en uitstekende wijnen. Antibes Juan-les-Pins, gelegen tussen Nice en Cannes, wordt ook wel de stad van de levensvreugde genoemd. Hier word je immers instant vrolijk van de typische goudkleurige stenen, de gemoedelijke sfeer, het pittoreske centrum en de prachtige zandstranden. Niet verwonderlijk dus dat Picasso erg gehecht was aan Antibes Juan-les-Pins!

Bekijk hier alle vakantiehuizen Cannes

Foto: ludovick, https://flic.kr/p/pN6SdV


Accommodaties in Cannes

Vakantiehuizen Cannes

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?