Parijs, Ile-de-France, Frankrijk

Ontdek Parijs in Frankrijk

Ontdek Parijs, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Parijs en de populairste dorpen die je in Parijs kan bezoeken. Ontdek waarom een gîte huren in Parijs écht de moeite waard is.

Informatie Parijs

Parijs, is niet enkel de hoofdstad, economische en logistieke hart van Frankrijk, maar ook de hoofdstad van de romantiek. De stad diende reeds voor vele films als decor en het beeld van de Eiffeltoren is bij vrijwel iedereen ingeprent. Het is een stad die grote aantallen en vele soorten bezoekers lokt. Er zijn vele bezienswaardigheden en dankzij de uitstekende metrolijnen zijn deze vlot bereikbaar. Binnenin de stad zijn er grote verschillen tussen de wijken. Het aanbod van kledijwinkels en restaurants varieert van zeer chique tot studentenoord.

Bezienswaardigheden in Parijs

In Parijs zijn er ontelbaar bezienswaardigheden en musea te bezoeken. Grote toppers die je gezien moet hebben – hoe kort je verblijf er ook is – zijn natuurlijk de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Champs-Elysées, de Notre-Dame kathedraal en de Montmartre. In Parijs zijn er eveneens vele uitstekende musea terug te vinden, maar je moet wel bereid zijn tijdig en soms lang in de rij te staan. De meest gekende musea zijn het Centre Pompidou, het Louvre en het Orsaymuseum. Deze hebben stuk voor stuk een uitgebreide en waardevolle collectie zodat je er snel meer dan een dag in kan doorbrengen.

Vakantiehuizen Parijs te huur

Een vakantiehuis huren in Parijs? Ontdek welke vakantiehuizen Parijs te huur zijn op Vakantiehuizen-frankrijk.be.

Foto: James Whitesmith, https://flic.kr/p/92ykhd


Accommodaties in Parijs

Vakantiehuizen Parijs

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?