Dordogne, Aquitaine, Frankrijk

Dordogne

Streekinformatie

De Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk en grenst aan de Poitou-Charentes, de Limousin en de Midi-Pyrénées. Het afwisselende landschap toont bergen, rivieren , groene heuvels en diepe bossen. Bovendien biedt de Dordogne een habitat aan wilde dieren, vlinders, herten, uilen en valken. In de Dordogne blijf je letterlijk niet op je honger zitten. De heerlijke authentieke keuken is immers wereldberoemd. Denk maar aan de truffels, foie gras, magret de canard en Cahors wijnen.

Bezienswaardigheden

In de Périgord Nord, op een paar kilometer van Sarlat, prijkt hoog bovenop een berg het Château Castelnaud. Dit 13de eeuwse imposante kasteel is volledig gewijd aan de kunst van de oorlog tijdens de middeleeuwen. Je vindt er een grote collectie wapens en replica's van oorlogsvoertuigen op ware grootte. Vanaf het kasteel heb je een adembenemend uitzicht over Beynac. Tijdens een bezoek aan de grot van Pech Merle vang je 2 vliegen in één klap: de 1200 m lange grot bevat naast druipsteenformaties ook unieke prehistorische schilderingen uit de laatste ijstijd, ongeveer tussen 15.000 en 20.000 jaar v.Chr. Zo kan je er tekeningen bewonderen van bizons, paarden, mammoeten en herten. Een aanrader voor zowel jong als oud!

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in de Dordogne

Op Lourdes na, is Rocamadour het meest bezochte bedevaartsoord van Frankrijk. De stad, die op een rots gebouwd is, heeft haar naam te danken aan Sint-Amadour. Hij was een kluizenaar die in de vroege middeleeuwen de rots uitkoos als zijn woonplaats. Bezoek in Rocamadour ook de Grotte des Merveilles, een van de vele grotten in de Dordogne met prehistorische wandschilderingen. Hou je van authentieke streekproducten? Dan mag je Sarlat - de hoofdstad van de Périgord Noir - niet overslaan. De wekelijkse markt op het Place du Marché-aux-Oies biedt een waaier aan onweerstaanbare streekproducten. De oude historische binnenstad is bovendien autovrij waardoor je rustig door de straten kan flaneren. In de zomer is het aangenaam vertoeven op een terrasje terwijl straatartiesten voor de nodige ambiance zorgen. Leuk weetje: op de brug van Sarlat staat een boekenkast. Je mag er een boek uithalen als je er een ander voor teruglegt.

Ontdek hier alle Vakantiehuizen Dordogne

Foto: Stephane Mignon, https://flic.kr/p/dgs1ai


Accommodaties in Dordogne

Vakantiehuizen Dordogne

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?